Centauro

lördag

Langt færre i USA kaller seg kristne

- Dagen - "Andelen kristne i USA har minket raskt de siste årene, ifølge omfattende undersøkelse. Mennesker uten religion er blitt den nest største livssynsgruppen i landet.
Svekket kristen innflytelse er det viktigste funnet i Pew Research Centers ferske rapport «America´s Changing Religious Landscape». Den er basert på intervjuer med hele 35.000 amerikanere. Funnene vil sende bølger gjennom amerikansk trosliv, kultur og politikk.
Trenden er omfattende og gjør seg gjeldende over hele fjøla, ifølge Alan Cooperman, som leder Pews arbeid med religionsundersøkelser.
Kristendommen dominerer fortsatt amerikansk religiøs identitet, med 70,6 prosents oppslutning. Men for bare sju år siden var tallet 78,4 prosent. Andelen er altså falt med nesten 8 prosentpoeng. Mange mennesker som forlater kirke– og trossamfunnene de tilhører, oppsøker heller ikke andre slike miljøer.
Andelen ateister og agnostikere er nesten doblet på det religiøse markedet, og den generelle likegyldigheten til religion av alle slag er også økende. Bare de historiske svarte protestantiske menighetene har holdt stillingen."

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar